Itse tehty jäätee syntyy helposti

post thumb
Teet
by Inka/ on 14 Feb 2024

Itse tehty jäätee syntyy helposti

Kesäkuumalla yksi parhaimmista juomista on jäätee. Se on helppo hakea kaupungin vilinässä kahvilasta, mutta onko itse tehty jäätee edes mahdollista? Mikään ongelma se ei ole ja oikeastaan se on varsin yksinkertainen tehdä. Parhaimpana vaihtoehtona sen saa jopa eri hedelmien makuun puettuna. Miten jääteen saa helposti tehtyä?

Kuuma vai kylmä itse tehty jäätee

Jääteetä on helppo tehdä, mutta ennen kuin aloitat, niin sinun on päätettävä, teetkö sen hauduttamalla kuumaan veteen vai onko mielekkäämpää uuttaa se kylmään. Molemmat tavat ovat erinomaiset, mutta ne eroavat siinä, kuinka paljon haluat käyttää aikaa itse tekemiseen ja minkälaisen maun haluat.

Kuuman ja kylmän itse tehdyn jääteen ero on siinä, että tee syntyy hiukan nopeammin kuumaan veteen tehtynä. Jos taas valitset mieluummin kylmän veden ja uuttamisen, niin silloin vaihtoehto sisältää vähemmän kofeiinia. Maku on huomattavasti pehmeämpi. Itse tehtyä jääteetä voit nauttia, kun Casinobud viihdyttää sinua.

Uutettu itse tehty jäätee

Uutettu itse tehty jäätee syntyy helposti, kun teepussit laitetaan kannuun yhdessä veden kanssa. Kun kyseessä on uuttaminen, niin kannu peitetään joko kelmulla tai kannella sekä annetaan olla jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä se on valmista, joten teepussit poistetaan astiasta ja sitä voi tarjoilla makuuttamalla sen ensin joko hunajalla, sokeriliemellä tai vaalealla siirapilla. Uuttaminen valmistuu kahdeksassa tunnissa.

Jäätee kuumahauduttamalla

Kuumahauduttamalla tehty jäätee tehdään samaan tapaan kuin tee muutenkin. Teepussit laitetaan kannuun ja päälle kaadetaan kuumana puolet tarkoitetusta vesimäärästä. Itse tehty jäätee saa hautua ensin noin 3 minuuttia ja sen jälkeen teepussit poistetaan kannusta.

Loput vedestä sekoitetaan kylmänä joukkoon ja sen jälkeen tee saa jonkin aikaa jäähtyä kaikessa rauhassa. Kun se on kokonaan jäähtynyt, sen voi maustaa hunajalla, sokeriliemellä tai siirapilla. Eli tämä vaihtoehto syntyy huomattavasti nopeammin.

Persikka jäätee

Itse tehty jäätee on hyvä vaihtoehto, jos haluat jonkin tietyn maun. Otetaanpa esimerkiksi persikka jäätee. Tekovaiheita on hiukan enemmän, mutta se on aivan yhtä helppo tehdä kuin mikä tahansa muu jääteen vaihtoehto.

Persikka jäätee tehdään oikeasta hedelmästä ja hedelmiä voit vaihdella oman makusi mukaan. Persikoista on huomioitava, että niiden pitää olla kypsiä, sillä niitä keitetään 5-10 minuuttia pienessä määrässä sokerilientä. Hedelmät muusataan haarukalla ja annetaan vielä tekeytyä noin tunnin.

Sen jälkeen persikoista syntynyt siirappi sekoitetaan valmiiseen teehen. Tee voi olla joko kuumahaudutettua tai kylmäuutettua. Sokerin määrällä vaikutat makuun ja voit valita myös vaihtoehdoksi hedelmäsokerin.

Millaisessa sokeriliemessä hedelmät on keitettävä?

Makuihin oppii vähitellen eikä välttämättä ensimmäisellä kerralla lopputulos ole niin hyvä kuin olet odottanut. Siksi on järkevää laittaa johonkin ylös, mitä määriä on ensimmäisellä kerralla käyttänyt, niin seuraavalla kerralla voi muuttaa tarvittaessa suhteita. Me, teekauppa Veiström, suosittelemme kokeilemaan myös erilaisia teelaatuja, joita saa kaupastamme.

Jos keität ihan tavallisen sokeriliemen, niin siihen sopii yleensä 1:1 -suhde. Valmis sokeriliemi on aina jäädytettävä ja se säilyykin hyvin jääkaapissa, kun käytät suljettavaa purkkia. Jos taas keität esimerkiksi persikoita, niin sokeria ei tarvitse niin paljon ja siinä suhde voi olla 1,5 dl vettä ja 1 dl sokeria. Tähän määrään on järkevä laittaa 3 persikkaa.

Itse tehty jäätee ja sen säilytys

Jäätee säily jääkaapissa 2-3 päivää, joten ei haittaa lainkaan, jos et saa kerralla koko annosta käytettyä. Itse tehty jäätee on kesällä mukava juoma ja makuja voi vaihdella ja niitä voit kehitellä oman makusi mukaan. Esimerkiksi lime ja sitruuna tuovat kesäjuomaan hyviä makuvivahteita.

Säilytyksessä kannattaa käyttää kannellista astiaa, sillä silloin välttyy jääkaapista tulevilta makuhaitoilta. Jos sinulla ei ole kannellista kannua, niin voit sulkea kannun käyttämällä tuorekelmua.