Luomutee

Luomutee - ympäristöä kunnioittaen

Luomutee on omanlaisensa tee eikä varsinaisesti samanlainen teelaatu kuin vaikka vihreä tee on. Sana luomu viittaa siihen, kuinka tee on viljelty. Se siis kasvatetaan täysin ilman mitään torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita. Teestä voidaan valmistaa myös monenlaisia eri juomia, joista luomu kombucha on mainio esimerkki. Luomutuotteen tunnistaa yleensä jo nimestä tai ainakin pakkaukseen painetusta merkistä. Luomu -sertifikaatti myönnetään vain niille tuotteille, jotka vastaavat tarkoin EU:n luomutuotannon ehtoja.

Luomutee

Luomutee - millainen on sen tuotanto?

Sana luomu siis tulee siitä, että minkä tahansa asian viljely toteutetaan ilman mitään kemiallisia aineksia tai torjunta-aineita. Luomutee on hyvin puhdasta ja terveydelle hyvää. Kuten kasvattaessa pidetään huolta luonnon hyvinvoinnista, on se hyvin vastavuoroista, kun tuote nautiskellaan elintarvikkeena. Kemikaalit kertyvät maaperään ja kun ne jätetään käyttämättä, on etu maalle selkeä. Se myös saa aikaan paremmat olosuhteet viljelijöille jatkossa. Myös luomu kombucha syntyy näillä keinoilla ja onkin jo löytänyt tiensä verkkokauppaankin tarjolle. Tätä herkullista juomaa voi myös helposti tilata suoraan kotiin maisteltavaksi.

Luomutee

Teekauppa Veiström haluaa tarjota mahdollisimman hyvän valikoiman erilaisia teelaatuja, luomuteetä unohtamatta. Arvostamme puhtautta ja hyviä makuja. Luomutuotannossa painoarvo menee muualle, kuin nopeampaan ja suurempaan kasvuntuottamiseen. Siinä panostetaan makuun ja puhtauteen. Enemmän teetä nauttineet ihmiset huomaavat eron maussa ja monet vannovatkin luomun nimeen. Tällainen viljely ei kuitenkaan onnistu missä tahansa, vaan luonnonehdoilla on pakko pelata. Ilmaston lämpötila, kosteus sekä maaperänlaatu vaikuttavat kaikki siihen, missä mikäkin kasvi kasvaa parhaiten. Luomuteehen ei myöskään voi lisätä kasvatuksen jälkeen ylimääräisiä maku- tai väriaineita, vaan sen tulee antaa hurmata täysin omana itsenään, jotta sitä voidaan luomuksi kutsua. Näin ollen myös verkkokaupasta ostaessaan voi olla varma, että mikäli tuotteessa lukee luomutee, on sen oltava juuri sitä.

Osta teetä netistä ja nautiskele kotona rauhassa

Aina ei ole sopivia kauppoja lähettyvillä tai halua lähteä niihin kiertelemään. Erikoisempia vaihtoehtoja teen maailmassa on harvemmin marketeissa jolloin kannattaakin kääntää katseensa netin puoleen. Osta teetä netistä ja pääset varmasti kokemaan aivan uusia makuja ja elämyksiä, sillä valikoima on paljon laajempi kuin kaupoissa. Myös irtoteen valmistus onnistuu verkkokaupasta löytyvillä oikeilla, siihen juuri sopivilla välineillä. Tämä saattaa olla asia, joka on estänyt ennen irtoteen kokeilun, mutta se kannattaa eikä lopulta ole lainkaan vaivalloista. Oikeastaan siihen ei tarvita kuin hyvää teetä ja oikea teepannu, jossa hauduttaminen onnistuu kuin itsestään.

Sanotaan, että irtotee on juuri sitä oikeaa ja kaikista parhaan makuista. Mutta makuja on niin monia kuin juojiakin. Osta teetä netistä ja voit kokeilla helposti vaikka kaikkia erilaisia vaihtoehtoja, myös pussiteetä ja pullotettua kombuchaa vain muutamia vaihtoehtoja mainitakseen. Luomuteen ostaminen tukee viljelyä ja näin se voi jatkua helpommin. Se on myös ympäristöystävällinen ratkaisu, joka on näinä päivinä todella tärkeä asia johon kiinnittää huomiota. Maataloudessa on joskus ongelma, että ravinteet ja lannoitteet kulkeutuvat vesistöihin viljelymailta. Luomun kanssa tätä murhetta ei synny lainkaan.

Luomutee - kokeilemisen arvoinen tuote

Oli sitten valintana luomutee, tavallinen maustettu irtotee tai vaikka valkoinen tee, on selvää, että ostos kannattaa suorittaa verkon kautta. Valikoiman ja luonnonkin tähden, varsinkin jos matka fyysiseen teekauppaan on pitkä. Luomu tekee hyvää niin ihmiselle kuin ympäristöllekin, joten miksi ei sille antaisi ainakin mahdollisuuden hurmata itsensä. Omassa kaapissakin on mukava pitää erilaista valikoimaa, sillä teessä makuvaihtoehtojen määrä on aivan huimaavan suuri. Jollekin esimerkiksi toffee voi olla se juttu, toinen pitää mintusta ja kolmas jääteestä ja neljäs jostain aivan muusta. Suosittelemme tutustumaan valikoimaan ja tilaamaan kotiin vaikka jokaista makua maistiaisiksi. Myös kivat tarvikkeet tuovat säihkettä teehetkiin.

Luomutee