Siirry suoraan sisältöön

Vihreä tee

Vihreä tee - terveellinen ja maukas

Vihreä tee on taatusti tuttu juoma kaikille teen ystäville. Se eroaa perinteisestä mustasta teestä siten, että vihreää teetä ei ole hapetettu. Vihreää teetä pidetään erittäin terveellisenä juomana, jolla on pitkä historia erityisesti Aasiassa ja aasialaisessa lääketieteessä. Vihreän teen rinnalla on myös valkoinen tee, jonka on väitetty olevan kenties vieläkin terveellisempää. Valkoisen teen juominen voi auttaa vähentämään erilaisia virus- ja bakteeriperäisiä tulehduksia. Se myös vahvistaa immuunipuolustusta.

Vihreä tee

Vihreä tee ja sen terveysvaikutukset

Vihreätä teetä pidetään siis monia muita teelaatuja terveellisempänä. Vihreästä teestä löytyy luonnonfluoria, flavonoideja ja antioksidantteja. Ne ehkäisevät hampaiden reikiintymistä. Vihreä tee saattaa tutkimusten mukaan ehkäistä sydän- ja verisuonisairauksia, autoimmuunisairauksia, ylipainoa ja jopa syöpää. Myös valkoisen teen on sanottu pienentävän riskiä sairastua syöpään. Valkoinen tee myös alentaa kolesterolia ja verenpainetta, mikä sekin on omiaan vähentämään sydän- ja verisuonisairauksia. Valkoisen teen sanotaan myös puhdistavan kehoa hyvin ja auttavan laihduttamisessa. Näillä kahdella teelaadulla voidaan siis havaita olevan samansuuntaisia hyviä ominaisuuksia.

Vihreä tee

Teekauppa Veiström suosittelee jokaista ottamaan vihreän teen osaksi tapoja. Vihreällä teellä on niin runsaasti hyviä puolia, että sen voidaan ajatella olevan terveellinen juoma. Euroopassa vihreää teetä nautitaan monesti kahvin sijaan, mutta sitä voi juoda myös janojuomana. Näin vihreän teen saa osaksi päivittäistä ravintoa ja juomatottumuksia. Teetä ei missään nimessä tarvitse juoda kuumana, vaan vihreästä teestä voi nauttia myös jääteen muodossa. Jääteen suosio kasvaa jatkuvasti ympäri maailman ja hiljalleen juoma on alkanut tulla tutuksi myös suomalaisille. Vihreätä teetäkin on kuitenkin monta eri laatua ja merkkiä, joten jokaisen täytyy löytää omasta mielestään paras. Vihreässäkin teessä on hieman eroavaisuuksia merkistä riippuen.

Tee netistä - tilaa suoraan kotiin

Erilaisia teelaatuja voi ostaa kätevästi netistä. Netistä tilaaminen on siinä mielessä helppoa, että eri merkkien teelaatuja voi vertailla keskenään paremmin kuin kaupassa. Sen lisäksi netissä valikoima on myös suurempi kuin vaikkapa lähikaupassa. Esimerkiksi vihreä irtotee on sellainen tuote, jota ei löydy läheskään kaikkialta. Netistä sen ostaminen on sen sijaan helppoa. Tilaa tee netistä ja säästät niin aikaa kuin rahaa. Valikoimaa on enemmän, mutta monesti tee maksaa paljon vähemmän. Netistä voi tilata myös erikoisempia teelaatuja, joita ei ole helppo löytää.

Teetä kannattaa tilata kerralla pidemmäksi aikaa. Useiden eri teelaatujen ja -merkkien tilaaminen on myös järkevää. Näin voi säästää postikuluissa. Tee netistä tulee hinta-laatusuhteeltaan paremmaksi kuin kaupan niin sanottu normaali tee. Mitä laadukkaampaa tee on, sitä parempi on sen maku ja samalla myös sen terveysvaikutukset. Tutustu siis ihmeessä eri teelaatuihin. Niitä voi vaihdella vaikka päivittäin tai sitten yhtä teelaatua voi pitää päivittäisenä juoma pidempään. Vihreä tee, valkoinen tee ja musta tee ovat kaikki maistuvia jano- ja seurustelujuomia, joilla on terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Vihreä tee ja sen kofeiinipitoisuus

Tee sisältää aina kofeiinia. Sen vuoksi jotkut korvaavat kahvin juomisen teen juomisella. Jos teelaatuja vertaillaan keskenään, voidaan havaita, että jotkut niistä sisältävät enemmän kofeiinia kuin toiset. Musta tee on kofeiinipitoisempaa kuin vihreä tee. Näiden kahden teelaadun välillä onkin kohtalaisen suuri ero, joten mustaa teetä kannattaa välttää iltaisin. Vihreän teen kofeiinipitoisuuden on tutkittu olevan noin puolet mustan teen kofeiinipitoisuudesta. Jotkut vihreistä teelaaduista ovat vähäkofeiinisia. Se johtuu niiden poikkeavasta valmistusmenetelmästä. Esimerkiksi japanilainen kukicha tee kuuluu tällaisiin vähäkofeiinisiin teelatuihin. Sellaista on hyvä olla kaapissa esimerkiksi sen varalta, että illalla tekee mieli teetä. Kun kofeiinia ei ole runsaasti, ei tee vaikuta myöskään yöuniin.

Vihreä tee

Käyttäjien palautetta

Join pitkään kahvia, jota meni parhaimmillaan useita litroja päivässä. Vatsani ei tykännyt suuresta kahvin määrästä, ja kofeiini hermostuttaa minua. Kun vaihdoin kahvin vihreään teehen, elimistöni alkoi toimimaan paljon paremmin. Nyt en ole enää niin hermostunut esimerkiksi silloin, kun pelaan verkossa kolikkopelejä. Huikee kasino on mukava paikka viettää aikaa lämpimän teekupin kanssa.
Jani
Yrittäjä
Vihreän teen terveysvaikutukset on tutkittu perusteellisesti. Itse tykkään juoda sitä hunajan kanssa, jolloin vastustuskykyni paranee. Join aikaisemmin enemmän mustaa teetä, mutta nykyään ykkösvalintani on vihreä tee. Suosittelen kaikkia kahvin ja mustan teen juojia siirtymään tähän ihmeelliseen juomaan.
Emma
Opiskelija