Specialty kahvipavut "Colombia San Adolfo", 200 g

Specialty kahvipavut "Colombia San Adolfo", 200 g
Brand: KahviKaveri
10.15 EUR
Lisätietoja

Tätä erinomaisen aromaattista ja täydellisen tasapainoista kahvia arvostavat varmasti todelliset kahvin ystävät. Makumaailmaan sisältyy joitakin kahvin suosituimpia makuvivahteita: suklaata, kardemummaa ja mustaa teetä. Tämä merkittävä kahvi on peräisin kolumbialaiselta Nestor Lazon omistamalta tilalta. Lazo aloitti poimijana toisen viljelijän alaisuudessa, mutta huolellinen säästäminen mahdollisti lopulta oman tilan ostamisen, jonka hän nimesi “El Rubiksi”. El rubi tarkoittaa espanjaksi rubiinia, joka on yksi maailman ylellisimmistä jalokivistä: Lazo valitsi tämän nimen tilalleen, koska hän halusi sen kuvastavan hänen unelmaansa tavoitella jotain ainutlaatuista ja todella vertaansa vailla olevaa kahvimaailmassa.Kun kolumbialaiset kahvinviljelijät huomasivat, että lehtiruoste alkoi vaikuttaa heidän satoonsa, he päätyivät pian Pink Bourbon -lajikkeeseen, joka on ruosteen kestävä alalaji ja tuottaa erinomaista kahvia. San Adolfon alue Huilassa, jossa tätä kahvia tuotetaan, tunnetaan erityisen hyvin tämänkaltaisista eksoottisista lajikkeista: tämän alueen viljelijät ovat aina olleet tarpeeksi rohkeita kokeilemaan. Useimmiten nämä kokeilut parantavat viljelijöiden tuloja ja tarjoavat erikoiskahvien ystäville poikkeuksellisia makuelämyksiä. Nämä pavut ovat käyneet läpi erityisen kaksinkertaisen fermentointiprosessin: niitä fermentoitiin yhdessä hedelmälihan kanssa ensimmäiset 20 tuntia, minkä jälkeen niistä poistettiin hedelmäliha ja niiden annettiin fermentoitua toiset 40 tuntia. Prosessin päätteeksi pavut kuivattiin auringossa afrikkalaisilla kuivausalustoilla seuraavat 18 päivää.Tämän kahvin tarjonta on erittäin vähäistä, minkä vuoksi se kuuluu Limited Edition -linjaamme.Poikkeuksellisen laadun ja maun vuoksi tämä kahvi on merkitty Specialty-kahviksi. SCA:n luokitusjärjestelmän mukaan se saa 87 pistettä 100:sta.MAA: Kolumbia ALUE: Huila, San Adolfo.TUOTTAJA: Nestor LazoTILA: El RubiKORKEUS: 1800-2000 mLAJIKE: Pink BourbonMENETELMÄ: Luonnollinen / Kaksinkertainen 60 tunnin fermentointiPAAHTOASTE: Keskivaalea MAKUMAAILMA: Suklaa, Kardemumma, Musta teeSuositellut valmistusmenetelmät: Kaikki manuaaliset valmistusmenetelmät (V60, Chemex jne.) sekä suoraan kuppiin valmistaminen.Ainesosat: paahdetut kahvipavut.Säilytys: säilytä suljettuna pimeässä, kuivassa ja viileässä paikassa.