Yleensä puhutaan teen hauduttamisesta, kun kyseessä on irtotee. Teen haudutin voi tällöin olla joko siihen tarkoitukseen tehty teepannu. Se voi olla pallosiivilä, joka mahtuu yksittäisenä kuppiin tai vaikka siivilä, jonka saa upotettua astiaan ja antaa veden hauduttaa sitä kautta ihania aromeja. Asiantuntijat kuitenkin sanovat, että teepallossa ei kannattaisi tätä haudutusta suorittaa, sillä lopputulos ei ole niin hyvä kuin voisi olla. Jos siis haluaa täydellistä teetä, on hyvä ottaa vihjeestä vaari ja noudattaa vinkkejä.
Kuinka siis tee haudutetaan oikein?
Teen hauduttaminen ei ole suoranaista rakettitiedettä, kunhan muistaa muutaman vinkin. Teen haudutin pitää olla riittävän iso, jotta teelehdet mahtuvat avautumaan vapaasti. Pienessä haudutuspallossa ongelmaksi muodostuu se, että tilaa on lehdille kovin vähän eivätkä ne pääse avautumaan tai liikkumaan jolloin parhaat aromit jäävät saamatta sinne minne ne haluttaisiin. Haudutusajoissa on myöskin eroja laadusta riippuen ja niitä kannattaa oikeasti noudattaa. Jotkin herkemmät teelaadut myös kärsivät mikäli vesi on liian kuumaa. Näin ollen sen kannattaisikin antaa hetken jäähtyä ennen hauduttamista, mikäli se keitetään vedenkeittimellä kiehuvaksi.