Musta tee illalla mietityttää monia

post thumb
Teet
by Inka/ on 19 May 2022

Musta tee illalla mietityttää monia

Musta tee illalla on asia, jota monet himoitsevat raskaan päivän jälkeen. Tämä ei välttämättä ole kuitenkaan hyvä asia, sillä musta tee sisältää paljon kofeiinia, mikä saattaa taas valvottaa. Jos satut juomaan kupillisen teetä vielä illalla, uni ei välttämättä tule silmään kovinkaan helposti sen jälkeen. Siksi kannattaa miettiä aina kaksi kertaa, ennen kuin päättää keittää itselleen kupposen kuumaa.

Nauti musta tee illalla ilman pelkoa unien menettämisestä

Onneksi on olemassa myös sellaisia teelajikkeita, jotka eivät sisällä kofeiinia. Mustaa teetä on mahdollista nimittäin nauttia myös kofeiinittomasti. Tällöin teessä ei ole lainkaan piristävää kofeiinia, joten se sopii erinomaisesti myös iltajuomaksi. Se sopii loistavasti esimerkiksi pimeneviin syysiltoihin ja keskitalven kylmiin öihin. Lämmin tee piristää ja monet pitävät sen juomisesta myös iltapalan aikana.

Vihreä tee on toinen vaihtoehto silloin, jos haluat nauttia kofeiinittomasta teestä iltaisin. Se on myös todella terveellistä, minkä takia se onkin suosittu juoma. Voit helposti korvata mustan teen vihreällä teellä ja samalla nauttia sen terveydellisistä vaikutuksista. Yksi vaihtoehto on tehdä jääteetä, joka piristää mukavasti ilman kofeiinia varsinkin kesäisin.

Tee on ennen kaikkea terveellistä

Monet vaihtavat kahvin teehen etenkin terveydellisten tekijöistä johtuen. Tee on huomattavasti parempi vaihtoehto esimerkiksi vatsan kannalta. Jos kahvia juo liikaa, se aiheuttaa monille vatsahaavan tai jotain muita terveydellisiä ongelmia. Esimerkiksi vihreä tai musta tee on tällöin loistava vaihtoehto, sillä se on paljon ystävällisempi vaihtoehto vatsalle.