Ginseng tee on hyväksi terveydelle

post thumb
Teet
by Inka/ on 26 Nov 2021

Ginseng tee on hyväksi terveydelle

Ginseng tee tulee Aasiasta, jossa ginseng juurta on käytetty lääkkeenä jo tuhansien vuosien ajan. Siitä valmistetaan muun muassa herkullista teetä, jolla on hyviä terveysvaikutuksia. Sen uskotaan muun muassa tasapainottavan verenpainetta sekä miesten seksuaalisuutta ja hedelmällisyyttä. Se on myös antioksidantti, joka vahvistaa tehokkaasti kehon immuunijärjestelmää. Terveysvaikutuksiltaan parhaana pidetään Koreassa kasvanutta punaista ginsengiä ja siitä valmistettua teetä.

Ginseng tee energisoi ja lisää hyvinvointia

Ginseng tee sopii hyvin aamuun sen energisoivan vaikutuksen ansiota. Se onkin hyvä vaihtoehto kofeiinille. Tee myös rentouttaa ja rauhoittaa, joten se on loistava tapa aloittaa vaikka jokainen aamu. Teetä voi juoda 2-3 kupillista päivässä. Parhaimman hyödyn saa, kun ginseng teetä juo pieniä annoksia useita kertoja päivässä.

Mikäli ginseng teetä hankkii valmiina, eikä sitä tee itse, on se useimmiten yhdistelmä, johon kuuluu Vihreä tee ja siihen lisätty ginseng juuresta valmistettu jauhe. Yleensä jauhe on sekoitettu teelehtiin, joiden on annettu kuivua. Tee kannattaa hauduttaa kunnolla, jotta kaikki hyvinvointia lisäävä ginseng tulee hyödynnetyksi omaan teekupposeen.

Teen juominen parantaa muistia

Teen juominen suojaa aivoja vanhenemiselta ja parantaa myös ihmisen muistia. Sen vuoksi teetä kannattaa juoda esimerkiksi kahvin sijaan. Kannattaa valita laadukas tee, jolla on terveysvaikutuksia. Teelajikkeita voi vaihdella omien mieltymysten mukaan ja sisällyttää päivään esimerkiksi ginseng teetä, mustaa teetä ja vihreää teetä tilanteen mukaan.